Sommar drömmar

Solen värmer mark och hav, allt vaknar till liv omkring oss på gården och snart börjar allting grönska. Idag hörde jag svalorna som högt där uppe i skyn seglade omkring och sjöng sin välkomstsång för sommaren. Här kan jag andas och här infinner sig en underbar ro i min själ när jag vandrar omkring och ser på allt som växer och gror. Jag längtar efter att få gå barfota och känna det gröna friska gräset under mina fötter i sommar och bara andas in livskraften omkring mig.
Idag har jag skaffat några växter till det hittills tomma växthuset. Där har alltid vuxit de allra godaste och saftigaste tomaterna, så några sådana plantor fick flytta in i värmen. Vi planterade också gurka, majs, sallad och en vinbuske som vi hoppas ska trivas. Så roligt det ska bli att få bjuda släkt och vänner på hemmagrodda grönsaker om vi grillar tillsammans i sommar!


I sommar kommer vi att bo i gästhuset som finns på tomten, då huset för tillfället inte är beboeligt. Det ska bli skönt att gå tillbaka till det enkla en stund. Att leva utan Tv, diskmaskin, toalett och alla andra bekväma nymodigheter, en slags avgiftning för själen med andra ord. 


Idag lyser hela skogsdungen upp av små vita stjärnor i det ännu bruna gräset. Jag blir så glad när jag ser hur mycket vitsipporna har spritt sig. Jag längtar efter den dagen när jag om några år får sitta och se ut över havet av vita stjärnor.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rabarber-syren vin

Äppelgårdens maskrosvin

De glömda örterna