Var försiktig med vad du önskar dig

Idag hade jag tänkt sitta hemma i stan och njuta av regnet med en bra bok och några varma filtar att kura ner mig i men den överivriga sambon satte snabbt stopp för mina planer. Nu far vi till gården! utropade han glatt och drog raskt på sig skorna. Jag kastade en blick ut genom fönstret och stönade. Japp det regnade fortfarande... 
Efter mycket gnäll från min sida lämnade jag de varma filtarna bakom mig och vi satte oss i bilen och körde iväg till huset. Sambon flinade glatt hela bilfärden och försökte ge mig några uppmuntrande ord: Lite regn har aldrig skadat någon! Kvittrade han belåtet medan jag kände hur mungiporna sjönk allt längre ner.
Orsaken till hans iver stod att finna i den gamla Ferguson traktorn som han hade bestämt sig för att fixa nu när det ändå regnade och vi inte kunde göra något trädgårdsarbete. En stund såg jag surmulet på medan han mekade med traktorn men snart nog hade jag accepterat mitt öde och bestämde mig för att gå och göra lite nytta istället för att stå och sura.
Jag hittade ett gammalt metall ämbare som jag bestämde mig för att fylla med småsten, vilka jag behöver när jag ska fylla håligheter i stenmuren jag funderar på att fylla ut. 
När jag sedan gick omkring och letade efter småsten med regnet droppade i ögonen tänkte jag åter på de varma filtarna som väntade där hemma och önskade att jag åter skulle få kura ner mig bland dem.
Jag hann bara tänka tanken när jag plötsligt känner en skarp smärta i foten. Jag svor till och ser att jag har trampat rakt på en spik som gått genom skon och in i foten. Nåja... Nu fick jag ju precis det jag önskade mig, fick fara hem o mysa bland filtarna. Hoppas bara att alla mina vaccinationer är i skick!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rabarber-syren vin

Äppelgårdens maskrosvin

De glömda örterna